Z. Kárpát Dániel: fel sem merült bennem, hogy lemondjak

Az esetleges lemondásáról is kérdezték az újságírók Z. Kárpát Dánielt. A politikus múlt héten – éppen a szélsőséges jobbikos megnyilvánulásokkal kapcsolatban -arról beszélt, hogy a Jobbik nem következmények nélküli párt. Többek szerint azonban neki is le kellene mondania egy korábbi, Izraellel kapcsolatos nyilatkozata miatt. Z. Kárpát Dániel szerint fel sem merült, hogy lemondjon.

„Miért mondanék le, fel sem merült ilyesmi szerkesztő asszony, ne vicceljünk már kérem szépen!” – jelentette ki Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke. Azután merült fel, hogy Z. Kárpát Dánielnek távoznia kellene a pártból, hogy nyilvánosságra került egy 2012-es videó, amin a jobbikos politikus Magyarország felvásárlásáról beszélt a zsidósággal kapcsolatban.

Z. Kárpát Dániel szerint korábbi kijelentése nem antiszemita, ráadásul már régen is volt, ezért nincsen miről beszélni.

A nyugdíjas tagozat alelnökének azonban távoznia kellett egy hasonló kijelentés miatt. Erős Erzsébet arról beszélt egy műsorban, hogy a zsidóság támadást indított Magyarország ellen.

Egy facebook bejegyzésben pedig úgy fogalmazott, hogy „ a zsidók maguknak intézték saját fajtájuk sorsát” – írta bejegyzésében Erős Erzsébet.

Erős Erzsébet ügyét Z. Kárpát Dániel úgy ítélte meg, hogy a Jobbik nem egy következmények nélküli párt és a hasonló esetek eddig is szankciókkal jártak.

Erős Erzsébet és Z. Kárpát Dániel mellett több jobbikos politikusról is kerültek elő kirekesztő megnyilvánulásokat tartalmazó felvételek az elmúlt hetekben.

Továbbra is erőteljesen ott van a Jobbik kommunikációjában az antiszemitizmus és a rasszizmus – erről beszélt az M1-en a Tett és Védelem Alapítvány titkára. A magyarországi zsidó civil szervezet úgy látja: a Jobbik hiába hirdetett néppártosodást.

Szalai Kálmán, az alapítvány titkára elmondta, „ez, az elmúlt években – mióta meghirdették az állítólagos népptártosodási kezdeményezést, sajnos vajmi keveset változott, továbbra is ugyanezt tapasztaljuk. Vidéken és az alapszervezeti szinteken továbbra is erősen jelen van a Jobbik kommunikációjában ez az elem.”

Szalai Kálmán úgy fogalmazott: zsákutcás elképzelés hosszú távon ilyen antiszemita kijelentésekkel szavazatot maximalizálni Magyarországon.

Forrás: hirado.hu / M1 Híradó