„Vona méltatlanul veszi a szájára az ’56-os hősöket”

Levetetné Vona Gábor elnöki irodája faláról Pongrátz Gergely fotóját András, a legkisebb Pongrátz fiú, szerinte ugyanis a Jobbikot a kommunisták felé vezető, a pártot ezzel szétverő Vona méltatlanná vált arra, hogy az ’56-os hősök emlékezetével hozza összefüggésbe magát – írta a PestiSrácok.hu-hoz eljuttatott levelében a szabadságharc résztvevője.

Felháborodott hangú levelet juttatott el a PestiSrácok.hu szerkesztőségéhez Pongrátz András, az 1956-os forradalom és szabadságharc legendás alakja, a Corvin köziek utolsó főparancsnoka, Pongrátz Gergely öccse, aki teljesen kiábrándult a Jobbikból, ahogy szerinte sok korábbi szimpatizáns is, akiknek – úgy gondolja – a Fidesz mellett a helye.

Pongrátz nem tudja elfogadni, hogy a legutóbbi, a Corvin közben tartott, a Jobbik által szervezett ’56-os megemlékezésen Vona Gábor pártelnök a bátyja képe mellett tetszelgett beszéde közben. András bácsi – aki testvérével együtt ott volt a Jobbik megalakításánál – levelében azt írta:

„Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakuló ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól amit Vona Gábor ma művel. Gergely bátyám soha nem egyezne bele hogy kommunistákkal, vagy reform-kommunistákkal álljon össze a Jobbik a 2018-as választási győzelem érdekében. Szegény Gergely bátyám forog a sirjában a Vona viselkedése miatt” – folytatta gondolatait Pongrátz András.

A forradalmár szerint a Jobbik sokkal jobban tenné, ha megmaradna egy húsz-huszonöt százalékos támogatottságú ellenzéki erőnek, mint lepaktálni a kommunistákkal – mindegy, hogy miképp nevezik magukat – a hatalom megszerzésének érdekében, mert ez az út a Jobbik széteséséhez vezet; Pongrátz levele és a PestiSrácok cikke teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: hirado.hu / pestisracok.hu