Vona gyávának tartja Havast

Havas Henrik nem vett részt Vona Gábor könyvbemutatóján, habár a kötetet az újságíró szerkesztette. Ennek oka a Ripost szerint valószínűleg az lehetett, hogy Baukó Éva szexuális zaklatással vádolta meg az újságírót. A Jobbik pártelnöke a könyvbemutatón erre úgy reagált: „…ilyen helyzetekben ki kell állni, fel kell venni a kesztyűt, és nem gyáván megfutamodni, mint Havas tette”.

Szerda délelőtt tartották meg Vona Gábor legújabb könyvének bemutatóját, azonban a pódiumon egy szék üresen maradt: Havas Henrik nem jelent meg az eseményen.

A Jobbik pártelnöke a Ripost cikke szerint hosszasan elmélkedett az újságíró legújabb húzásáról, és úgy vélekedett, Havas Henriknek nem lett volna szabad megfutamodnia a szexuális zaklatás vádja miatt.

Sőt, Vona Gábor egyenesen gyávának nevezte az újságírót. A cikk megemlíti azt is, hogy az éppen széthulló párt elnöke hosszasan dicsérte magát és politikáját a könyvbemutatón, ahova egyébként csak a Jobbik „lakájmédiáját” engedték be, valószínűleg azért, hogy ne lehessen kellemetlen kérdéseket feltenni.

A Hirado.hu megkereste az üggyel kapcsolatban a Jobbik sajtóosztályát, azonban érdemben nem kaptunk választ kérdéseinkre, így például arra sem, hogy hogyan viszonyul a párt vezetése a kirobbant botrányhoz, és arra sem, hogy miért tartja Vona Gábor gyávának Havas Henriket.

A Jobbik sajtóosztálya ellenben megjegyezte: „Az esemény a sajtó számára volt meghirdetve, előzetes regisztrációhoz kötve. Szomorú, hogy az egykori köztelevízió rendszeresen a Ripost nevű termék hazug híreire támaszkodik.”

Forrás: hirado.hu / Ripost.hu