Újabb nyomozás indult Czeglédy cégcsoportjánál – rács mögött marad egy ideig

Nagy összegű tartozások fedezetének elvonása miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda indított nyomozást a költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a már előzetesben ülő szocialista ügyvéd-politikus, Czeglédy Csaba céghálójánál – írta meg a PestiSrácok.hu.

A portál úgy értesült, hogy Czeglédy cége, a Human Oprator Zrt. jó fél évig működött úgy, hogy a folyószámlán papíron egy fillér sem volt, hogy a tartozásokat ne tudják végrehajtással behajtani. Egy egészen abszurd, kifizetetlen üzleti tranzakció miatt hiába ítélkezett a bíróság, és hiába adták ki a jogos követelőnek a végrehajtási lapot, annak a mai napig nem sikerült a pénzéhez jutnia. Ezért feltehetően a Czeglédy-hálózat több meghatározó szereplője is összejátszott, a Human Operator számláit vezető banktól, a munkaerő kölcsönző cég partnereiig.

A károsult cég képviselőjének feljelentésére szeptember végén rendelt el nyomozást az NNI – tudta meg a PestiSrácok, amit a nyomozó hatóság a minap megerősített.

Egy 2007-es ügylet kapcsán derült fény minderre, Czeglédy Csaba cége a Magyar Apartman Kft.-től megvásárolt üzletrészt sebtében két hét múlva tovább is adta, megfelelő haszonnal. Mindenki nyert az üzleten és zsebre tette a magáét, kivéve az eredeti tulajdonost, aki a mai napig fut a pénze után – írta a lap.

A károsult félnek polgári perben részben sikerült érvényesítenie a követelését. Azért csak részben, mert a Fővárosi Törvényszék hiába mondta ki, hogy jogos a követelés, és adta ki egyben a végrehajtási lapot, a Czeglédy-hálózat szereplői mindent elkövettek, hogy a tartozást ne lehessen behajtani – közölte a portál.

Forrás: hirado.hu / PestiSrácok