Újabb jobbikos hangfelvételek kerültek elő

Erőszak és sterilizálás: így foglalható össze három újabb hangfelvétel, melyeken Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője és Toroczkai László, a párt országos alelnöke hallható – írja a Magyar Idők.

A Szent Korona Rádió 2010-ben és 2011-ben sugárzott adásaiban a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyulával közösen beszélgetnek a cigányok elleni erőszakról, a cigányok „párzási időszakáról” és cigány anyák sterilizálásáról – velük néppártosodna Vona Gábor.

Apáti szerint „a cigányság jelentős részével szemben nem lehet másként fellépni, csak akár a verbális akár a fizikai erőszak révén, mert sok esetben a nyers erőn kívül semmi másból nem értenek.” Amit Zagyva György Gyula azzal erősített meg, hogy „el kell fogadni, hogy ez egy olyan társadalmi csoport, ami ilyen környezetben szocializálódott. Ez van ezer év óta a génjeibe beleírva és pont.”

Ugyanő egy iskoláról szólva megemlíti, hogy „a 80 százaléka most már ugye cigány a tanulóknak.” Majd egyértelműen összekapcsolja mindezt a tanintézményben előforduló erőszakkal. Apáti erre azt válaszolta: „Igen, ha kitör a párzási időszak, akkor nincs megállás. Tehát akár hímek, akár nőstények ilyen agresszívak tudnak lenni.” Toroczkai László a felvételen egy cigány anya kapcsán jelenti ki azt, hogy „az ilyen Mónika Showba illő anyukákat(…) jobb lett volna sterilizálni.” „Kémiailag” – vágta rá Zagyva György Gyula.

A hangfelvételek gyűjteménye, illetve a Magyar Idők cikke teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: hirado.hu / magyaridok.hu