A szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat

A szocialisták most azt mondják, hogy számukra az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasoké, de amikor kormányon voltak, elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat és megdrágították az életüket – hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt Molnár Gyula MSZP-elnök szavaira reagált, aki az Európai Unió szociális pilléréről szóló tanácskozást megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy az ország kettészakadt. Pártja számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasoké – közölte.

A Fidesz azt írta, hogy a szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát és kétszeresére az élelmiszerek általános forgalmi adóját. A nyugdíjakat eközben hagyták elértéktelenedni, és soha nem adtak sem nyugdíjprémiumot, sem étkezési utalványt – tették hozzá.

„A kormánypártokra számíthatnak a nyugdíjasok. Azt szeretnénk, hogy az ország gazdasági sikereiből ők is részesüljenek” – fogalmaztak.

A novemberi nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium után már megkezdődött az Erzsébet-utalványok postázása is – olvasható a közleményben.

Forrás: hirado.hu / MTI