Soros teljes erővel beszállt a magyar választási kampányba

A Fidesz szóvivője szerint Soros György ezt pénteken megjelent cikkével tette egyértelművé.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Soros György nyilatkozatának – amelyben a milliárdos üzletember a kormány ellen folyó kampányának fejleményeire reagált – az az üzenete, hogy a magyar kormány és a magyar nép áll leginkább útjában a Soros-terv végrehajtásának.

Soros György odáig ment, hogy a magyar emberek véleményét, a nemzeti konzultáció eredményét is semmibe vette – mondta a Fidesz szóvivője. Szerinte Soros is látja, hogy a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció és annak eredménye minden eddiginél veszélyesebb számára, hiszen az akció rekord magas részvétellel zajlott. Ez pedig azt jelenti: a magyar emberek nem fogják szó nélkül hagyni a Soros-terv végrehajtását, nem fogják szó nélkül hagyni, hogy migránsok árasszák el Európát – mondta.

Soros is tudja – folytatta Puskás Imre –, hogy a nemzeti konzultáció neki és a bevándorláspárti brüsszeli politikusoknak veszélyes precedenst teremthet. Hiszen az emberek véleményt mondhattak a kötelező betelepítésről, valamint a Soros-tervről, és azt látni, hogy Európában is az emberek egyre inkább támogatják a magyar kormány bevándorláspolitikáját, a szakadék pedig egyre nagyobb Soros, a brüsszeli bevándorláspárti politikusok és az európai emberek véleménye között – fejtette ki.

A politikus idézett egy 11 európai országra kiterjedő minapi közvélemény-kutatást, amely szerint a közép-európai államokban tízből nyolc ember ellenzi a migrációt. A szóvivő szerint a Soros Györgyöt és a brüsszeli bevándorláspárti politikusokat jellemző gondolkodásmód szögesen szemben áll azzal, amit Európában az emberek gondolnak a migrációról. Azt is mondta, hogy az elmúlt időszak történései azt igazolják: az Európai Parlament többsége és az Európai Bizottság felsorakozott a Soros-terv mögé.

Puskás Imre hozzátette: miközben Soros György támadja a nemzeti konzultációt, a magyar emberek hangját, aközben saját tevékenységét igyekszik fényezni, pedig hatalmas vagyonát spekulációval, mások gazdasági tönkretételével érte el. Megjegyezte: amikor Soros dollármilliárdokkal támogatja a civil szervezeteket, a médiát, akkor valójában politikai befektetést folytat.

A Jobbikot érintő számvevőszéki vizsgálatról a kormánypárt szóvivője kérdésre azt mondta: a Jobbiknak is be kell tartania a pártokra vonatkozó jogszabályokat.

A nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványok kézbesítését firtató felvetésre Puskás Imre azt válaszolta: nem kizárt, hogy ez helyenként és időnként pluszfeladatokat jelent, de biztos benne, hogy a Magyar Posta ezt jó munkaszervezéssel megoldja.

Forrás: hirado.hu / MTI