„Soros milliárdjaiból kampányolnak”

Soros György, illetve az alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba, aminek pénzügyi fedezete szinte korlátlan, mivel sajtóhírek szerint Soros több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak – írja a csütörtöki Magyar Idők Hollik Istvánra hivatkozva.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő közölte: az amerikai spekuláns alapítványa eddig is bőkezű és intenzív pénzforrása volt azoknak az illegális bevándorlást támogató szervezeteknek és politikusoknak, akik rendszeresen beavatkoznak a magyar közéletbe és megpróbálnak nyomást gyakorolni a magyar kabinetre. Hollik István kijelentette: ezek az NGO-nak nevezett, nem kormányzati szervezetek és politikai támogatóik az Orbán-kabinet elleni támadásokhoz is minden eszközt felhasználtak, tüntetéseket szerveztek, Brüsszelbe jártak feljelenteni Magyarországot.

Brüsszeli politikusok vannak a zsebükben, akiken keresztül üzengetnek és fenyegetnek – hangsúlyozta a KDNP-s politikus. A Helsinki Bizottság keresete a nemzeti konzultáció kérdőíveinek visszavonásáról és bezúzásáról tulajdonképpen ennek a kampánynak az első lépése. A kormánnyal szemben ellenséges civil szervezetek időközben országjárásba kezdtek – bevallásuk szerint uniós pénzből –, amit az általuk vallott ideológia terjesztésére igyekeznek felhasználni – olvasható a napilapban.

Az is kiderül a csütörtöki Magyar Időkből, hogy a fórumok résztvevői között a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által támogatott szinte összes szervezet felbukkan, így például a Civil Kollégium Alapítvány, a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért is.

Forrás: hirado.hu / MTI