Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben

Soros György megtartotta az eligazítást Brüsszelben és az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor szavazott a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról – erről Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt péntek este az Echo Tv Mélymagyar című műsorában.

Rogán Antal úgy fogalmazott: „a gazda nem hagyta magára az Európai Parlamentet”. Hozzátette: néhány nappal a szavazás előtt Soros György Brüsszelbe látogatott és találkozott az EP azon képviselőjével, aki a bevándorlásügyekért felelős, és aki a kötelező betelepítési kvóta legnagyobb harcosa.  Az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor nagy többséggel megszavazta a felső korlát nélküli kötelező betelepítéseket.

A miniszter kitért arra is, hogy az Európai Bizottság ezt még meg is fejelte egy másik döntéssel. Eszerint azt javasolják, most, hogy a téli időszakban a tengeri útvonalon keresztül a bevándorlás lelassult, 50 ezer bevándorlót Törökországból „hozzanak be” és osszák szét. Az EP pedig kifejezetten azt javasolja, hogy ott kell elsőként szétosztani bevándorlókat, ahol eddig a legkevesebbet fogadták be, tehát a közép-európai államokban.

Megjegyezte: 2019-ben európai parlamenti választások lesznek, és azon az emberek döntenek, s a bevándorlás – meglátása szerint – megkerülhetetlen kérdés lesz. Kifejtette: az uniós intézményekben képviselt álláspontok megváltoztathatók. A tárcavezető arra a felvetésre, hogy óriási erők mozdultak meg azért, hogy a visegrádi országcsoportot (V4) szétverjék, azt mondta: szerinte erre nincs esély.

Kifejtette: mindenkinek vannak külön szempontjai, de a négy ország esetében számtalan terület van, ahol közösek az érdekek. Egyik példaként említette, hogy a V4-ek együtt Németországgal nagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le, mint bárki más a világon. Meglepően erős az összetartás a baloldali és a jobboldali gondolkodású kormányfők között a V4-eknél – mondta a miniszter.

Rogán Antal a Jobbikról azt mondta: a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Amikor pénzre volt szükség, megállapodtak Simicska Lajossal, amikor hatalomra van szükség, minden további nélkül megállapodnak Gyurcsány Ferenc pártjával és a baloldallal, akiket korábban teli szájjal, fröcsögve szidtak. Ha a szövetségkötéseket nézik, akkor nem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány-Vona kormány alakuljon – jegyezte meg a miniszter, aki szerint az élet azonban egyáltalán nem így működik, s a szavazók egyáltalán nem biztos, hogy így gondolkodnak.

Azon is el kell gondolkodni valójában milyen elveket, érdekeket képviselnek – mondta – és utalt a Soros-terv 7. pontjára, miszerint mindenáron el kell takarítani azt a kormányt, amelyik az útjában áll az európai bevándorláspolitika megvalósításának. Eszerint ennek érdekében az ördöggel is össze kell fogni – közölte Rogán Antal.

Forrás: hirado.hu / MTI