A Soros-mechanizmus része Gulyásék polgári engedetlensége

Összeállítást készített az Origo azzal kapcsolatban, hogy mire lehet számítani a választási kampány hajrájában az álcivil szervezetek részéről, és körbejárták azt a kérdéskört is, hogy kell-e félni Budapest utcáin, vagy a szerkesztőségekben, ha az adott médium nem ért egyet maradéktalanul a Soros-szervezetek – mint írják – “helyi katonái által egyre hangosabban kiabált jelszavakkal”. Felteszik azt a kérdést is: mit lehet a polgári engedetlenség alatt érteni, radikalizmust vagy erőszakot?

A hírportál cikkében idézte Soros Györgyöt, aki a Project Syndicate – Soros fő felületének – hasábjain az alábbiakat mondta: „A nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét.”

Álcivilség mint vallás?

Soros álciviljének lenni lényegében egy vallás, állítja az Origo. Úgy fogalmaznak: ez egy olyan szekta, amelynek hívei a „jogállamiság” felé helyezik magukat. Mint írják, őket már a legitim – azaz a választópolgárok által felhatalmazott – módon megválasztott országgyűlés és az általa alkotott törvények sem érdeklik.

Számukra a nyílt társadalom eszméje – azaz a Soros-tervnek – aktuális végrehajtása mindennél, még a törvények betartásánál is fontosabb – írja az Origo. Egy másik dologra is felhívják a figyelmet: álcivilnek lenni kvázi „élethivatás” is, azaz érdemes akár nagy kockázatokat is vállalni érte, mert mint írják, a „létük a tét”.

A témát kibontva, a cikk szerzője úgy fogalmaz: egy klasszikus jogelméleti dilemma, azaz a Radbruchi formulában kikristályosodott probléma is lehetne az a felvetés, hogy lehet-e a jogállamiság veszélyeztetettségére hivatkozva törvénytelenségeket elkövetni, agressziót gyakorolni, illetve arra buzdítani.

Úgy véli az Origo, hogy Sorosék esetében a jog átlépésének célja nem egy erkölcsileg pozitívnak mondható dolog kikényszerítése, hanem egy törvényesen választott kormány megdöntése, és az ország destabilizálása.

Polgári engedetlenség megrendelésre

A Gulyás Márton által meghirdetett, október 23-i időszakra vonatkozó polgári engedetlenségi mozgalommal és a Hír Tv-ben elhangzott fenyegetésével kapcsolatban az írás úgy fogalmaz: Gulyás 125 ezer dollár fejében maximálisan “aktivizálta magát a háttérben, és ami a legfontosabb, Soros érdekeit maximálisan kiszolgáló menetrendet” is megadott a különböző fórumokon.

Azzal kapcsolatban, hogy mi várható egy tömeges polgári engedetlenségi mozgalom esetén, az cikk szerzője emlékeztett, hogy a “soros-mechanizmus” itthon már többször megnyilvánult, legelőször 2013-ban, a Fidesz Lendvay utcai székházának megtámadásának képében.

Legutóbb pedig – a Momentum pártelnöke után – Gulyás Márton és 20-30 társa be akart menni a hírportál szerkesztőségébe, ami azonban csak a biztonsági szolgálat határozott fellépése miatt hiúsult meg.

A portál emlékeztetett: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere a kötcsei polgári piknik előtt újságíróknak azt mondta, hogy a 2018-as választási kampányban eddig nem látott eszközöket; utcai zavargásokat is el tud képzelni, mivel bizonyos külföldi erőknek ez áll érdekében.

Összefoglalva, végezetül a cikk megállapítja: „a Soros-tervben fontos szerepet tölt be Magyarország, és mint látjuk, a betelepítéspárti oligarcha alkalmazottai nem riadnak vissza semmilyen eszköztől, akár a jogtalanságtól sem, hogy jól csengő szólamok leple alatt megszerezzék, és – mondhatni – zálogba adják országunkat a kerítésbontó milliárdosnak”, hiszen a „létük a tét”.

Forrás: hirado.hu / Origo