Soros letagadja korábbi szavait

Öt nappal a nemzeti konzultáció vége előtt az egyébként ritkán nyilatkozó milliárdos tőzsdespekuláns nem szóvivőjén vagy alapítványain keresztül, hanem saját hangján keresztül szólalt meg, és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt.

Soros a nyílt küzdelem helyett a tagadást választotta, egyszerűen letagadja a korábbi saját javaslatait, és letagadja brüsszeli befolyását, miközben cikkek, nyilatkozatok bizonyítják, hogy ő maga javasolta az Európai Uniónak a migránsok betelepítését, valamint dokumentumok, fotók, tények bizonyítják brüsszeli befolyását is – írja az Origo.hu.

A cikk szerint a milliárdos a felső korlát nélküli betelepítésről szóló európai parlamenti szavazás előtti napokban is Brüsszel bevándorlásügyi főelőadójával egyeztetett, majd neki és az Európai Parlamentben ülő „megbízható szövetségeseinek” köszönhetően tető alá is hozták az eddigi legliberálisabb migránspárti állásfoglalást.

Soros György egészen a Financial Timesig szaladt, hogy megtámadja Magyarországot és a konzultációt, és, hogy megossza a világgal „félelmeit” a magyarországi helyzettel szemben. Van ebben a nyilatkozatban minden, ami a manipulációhoz kell: fenyegetés, vádaskodás, hazugság, csak éppen egyenes beszéd nincs.

A spekuláns választhatta volna a nyílt sisakos támadást is, és elmondhatta volna, hogy nem ért egyet a magyar kormány bevándorláspolitikával, mert ő a „nyílt társadalomban”, Európa migránsokkal való elárasztásában és egy nemzetállamok nélküli egyesített Európában hisz, de nem ezt tette, hanem ezúttal is az álszenteskedést és a tagadást választott.

Forrás: hirado.hu / origo.hu