Soros György benevezett a magyar választási kampányba

Megkezdte magyarországi terjeszkedését a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány. Egy pécsi székhelyű civil szervezettel, az Emberség Erejével Alapítvánnyal már alá is írták az együttműködési megállapodást. A szervezet elnöke a Híradónak azt mondta, hogy Soros alapítványa 500 ezer dollárral, vagyis több mint 130 millió forinttal támogatja őket. A kormány szerint világos, hogy Soros György benevezett a magyar választási kampányba – közölte az M1.

„Én nagyon aggódok Magyarország kapcsolatban és nagyon sokat gondolok Magyarországra” – ezzel a videóval indított ellenkampányt Magyarországon Soros György másfél héttel ezelőtt.

Akkor arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció során kiforgatják a szavait. A milliárdos azóta újabb üzenetet tett közzé az interneten.

Most is vannak emberei Magyarországon

Soros György ezúttal arról is beszélt, hogy Magyarországon most is vannak emberei, akiket támogat.

Csütörtökön írt arról az abcúg.hu internetes hírportál, hogy vidéki terjeszkedésbe kezd a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány. A kampányközpontok a Dél-Dunántúlon és az Észak-Alföldön lennének, például Pécsett és Debrecenben. Az első támogatási szerződést már alá is írták a pécsi Emberség Erejével Alapítvánnyal – erről az egyesület vezetője beszélt az M1-nek.

A szervezet több mint 130 millió forintot kap a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól. Az egyesület elnöke azt mondta: a pénzt hivatalosan a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták.

Soros György vidéki civil központjai az ő céljait segítenék: a bevándorlás erősítését, a kerítés lebontását és azt, hogy bevándorláspárti kormány legyen Magyarországon – ezt mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1-en.

Nem ez lenne az első eset, hogy Soros György nyíltan beleszól egy ország politikájába

2015-ben Kanadában a migránsok korlát nélküli befogadásának élharcosa, a liberális Justin Trudeau nyerte meg a választást. A helyi sajtó akkor azt írta, hogy Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek törvénytelen módon avatkoztak be a kampányba.

Soros György a macedón belpolitikába is beavatkozott tavasszal. Az ottani, Soros-ellenes civil szervezet alapítója azt mondta: nem véletlen, hogy éppen akkor robbant ki belpolitikai válság az országban, amikor Macedónia megkezdte volna a védekezést a migránsválsággal szemben.

A volt román kormányfő is tavasszal beszélt arról, hogy Soros György egyre gyakrabban használja a politikai befolyásolásra kialakított gépezetét Romániában is. Victor Ponta szerint a Soros-hálózat szerepet játszott az ő megbuktatásában is.

Tavaly nyáron pedig a cseh kormányfő is kifakadt. Azt mondta: Soros György olyan folyamatok bekövetkezését sürgeti Európában, amelyek az érintett országoknak több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak.

Forrás: hirado.hu / M1 Híradó