Soros fő célja Európa tönkretétele

Az Amerikában élő magyar milliárdos tehetne valamit a migránsokért: gyárakat, iskolákat telepíthetne Afrikába, európai fizetéseket adhatna ott az embereknek – mondta Georg Spöttle az M1 műsorában. Ezzel szemben olyan, mintha Európa tönkretétele lenne a fő célja. Nagy a veszélye annak, hogy az elfogadott uniós javaslat alapján először szét kell osztani az Európába érkező bevándorlókat és csak ezután folytatják le a nemzetbiztonsági vizsgálatokat – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Hat szír férfit fogtak el Németországban, akik a gyanú szerint terrortámadásra készültek. A német sajtó úgy tudja, hogy egy nemzetközi karácsonyi vásárban, feltehetően Essenben, akartak robbantani és lövöldözni. Mind a hat férfi a menedékkérők között érkezett Európába. A csoport egyik része nagyjából 2, a másik 3 éve él már Németországban, de csak most tűnt fel a hatóságoknak, hogy korábban az Iszlám Állam oldalán harcoltak Szíriában.

Az Európai Parlament múlt heti döntése különös megvilágításba helyezi az ügyet. Miközben százak haltak meg terrortámadások miatt Európában és milliók vannak továbbra is veszélyben, az EP határozati javaslatot fogadott el a felső határ nélküli kötelező menekültkvótáról, magyarul a nagyjából korlátlan befogadásról. Különösen veszélyes ez akkor, amikor úgy tűnik, sikerül visszaszorítani, ezáltal az egész világon szétszórni az ISIS terrorista harcosait.

Az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás része, hogy a határok lezárásáért cserébe a törököktől egy adott létszámban, átvizsgált bevándorlókat „vesz át” az EU. Azt azonban Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő nem tudta megmondani, hogy ezekben a lefolytatott török vizsgálatokban mennyire lehet megbízni. Európa még mindig fordítva ül a lovon – mondta az M1 Szemtől szembe című műsorában. Még mindig nem veszik komolyan a határok lezárását – magyarázta. Hozzátette, az EP-határozat ugyanis arról szól, hogy a már Európában lévő migránsokkal mi történjen.

Két problémával kellene szembenézni

A szakértő szerint két különböző problémáról van szó. Egyrészt meg kell állítani az áradatot, másrészt jobban át kellene gondolni, hogy a közel kétmillió bevándorlóval, akik már az unió területén vannak, mi történjen. Nem lehet őket sem befogadni, sem visszaküldeni egyszerűen. Úgy véli, egy hosszabb távú tervet kell készíteni, mert egyetlen rendelettel, vagy törvénnyel ezt a problémát nem lehet megoldani.

Gyarmati István szerint nem arról van szó, hogy nincs elég pénz segélyeket osztani. A szociális rendszer megreformálása nem oldja meg a problémát. A nagy tömegű, ellenőrizetlen bevándorlást más gazdasági, társadalmi helyzetben lévő régiókból egyetlen kontinens sem tud rendesen kezelni – fűzte hozzá.

Forrás: hirado.hu / M1 / Szemtől szembe