Pénteken az RTL hazudott a közmédiáról

Hangzatos riportban állította az RTL Klub híradója pénteken este, hogy pert nyert a Duna Műsorszolgáltató Zrt., és az MTVA ellen – kár, hogy ez nem igaz.

Az RTL híradója pénteken arról számolt be, pert nyert a Duna Msz., és az MTVA ellen másodfokon is az általuk indított perben. Sajnos mint oly sokszor, most sem sikerült az RTL-nek igazat állítani, ugyanis a pert nem a híradó indította – nem is indíthatta volna, hiszen jogi értelemben nem jogalany -, hanem egy korábbi munkatársuk, az egykor az Átlátszónál, majd most már a Simicska Lajos tulajdonolta Hír TV-ben dolgozó Oroszi Babett újságíró-riporter.

Apróságnak tűnik a csúsztatás, de nem az: a gyanútlan néző úgy érezheti, az RTL híradója képes pert indítani, holott ez egyszerű hazugság, csak jogalanyok – természetes személyek, vállalkozások, jogi személyiséggel rendelkező társaságok – ellen lehet pereskedni idehaza, és csak ilyen jogi személyiségek indíthatnak pereket. Nagy kár, hogy az RTL híradónak most pénteken is fontosabb volt a saját jelentőségének túlhangsúlyozása, az önnön nagyszerűségére való hivatkozás, mint az igazság kibontása.

Forrás: hirado.hu