Orbán Viktor: a brüsszeli bürokraták Soros tenyeréből esznek

A jövő azon múlik – mondta a miniszterelnök a parlament őszi időszakának megnyitó ülésén -, hogy a bevándorló és a nem-bevándorló országok mennyire lesznek képesek együttműködni és együtt élni. Ha az ellentétet nem a másik ország “megerőszakolásával” kívánják feloldani.

Orbán Viktor az idei év utolsó ülése óta eltelt időben történteket összegezte az őszi ülésszak megnyitó beszédében.

Ezek alapján a miniszterelnök kijelentette, hogy 2017 június végére az államadósság 74 százalék alá csökkent, a gazdaság nőtt, 4434 ezer ember dolgozik ma Magyarországon, ami a tavalyihoz képest 62 ezres növekedést jelent. Sikerült a munkaalapú gazdaság felépítése, a gazdaság működik, Magyarország olyan ország, amely képes minden polgárának munkát adni, aki dolgozni akar – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamenti őszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában, értékelve az ország gazdasági helyzetét.

A kormányfő kiemelte az államadósság csökkenését, a gazdaság bővülését, a foglalkoztatottak számának növekedését és a munkanélküliség csökkenését. Azt mondta, karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: a béremelések következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon.

Majd megjegyezte, hogy június elsejétől Magyarország tölti be a V4-ek soros elnökségét. A V4 országok és Izrael közös terrorizmus elleni munkacsoportot hoztak létre.

A magyar kormány idén is folytatta a brüsszeli kényszerbetelepítések elleni küzdelmet. Egy másik világrend alakul, amit nem tudunk megakadályozni – mondta a miniszterelnök. Az átrendeződés következménye azonban egy olyan népmozgás, ami a kontinenst is elérte és próba alá vette. Az EU elhibázott bevándorláspolitikát és külpolitikát folytat – tette hozzá. Ragaszkodik hibáihoz.

Orbán Viktor azt mondta, az EU olyan politikát folytat, amelyre ezer évek óta nem volt példa; nem védeni akarja, hanem kinyitja a határokat.

A miniszterelnök megjegyezte, amit eddig láttunk csak a bemelegítés volt. A NATI előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió ember mozdul meg döntően Európa felé.

Európában ma új választóvonal jött létre, vannak bevándorló és nem-bevándorló országok. A bevándorláspártiak elfogadják, helyeslik és időnként szervezik a népcsoportok Európába telepítését.

A nem-bevándorló országok pedig ragaszkodnak életformájukhoz, nemzeti-, vallási-, és kulturális identitásukhoz. Európai Európát szeretnének – hangsúlyozta.

A jövő azon múlik, hogy ez a két csoport képes lesz-e együttműködni és együtt élni – mondta Orbán Viktor a megnyitó beszédében.

Hozzátette, erről szól a kvótaper és annak ítélete. Ma a bevándorló országok úgy kívánják feloldani az ellentétet, hogy a nem-bevándorlókat is azzá akarják tenni. „Ha nem akarjuk, megerőszakolnak minket” – mondta a miniszterelnök. Ezt a tervet Soros György tervének tekintem – jelentette ki. Hozzátette, a brüsszeli bürokraták Soros tenyeréből esznek.

A Fidesz frakciója azt a javaslatot terjesztette elő, hogy erről a kérdésről nemzeti konzultáció legyen.

Forrás: hirado.hu