A Nyugat közömbössége pusztítja el Európát?

A nyugati média és a balliberális értelmiség fellép a muszlimok jogai érdekében, ám a keresztényeket ért sérelmek esetén merőben más magatartást tanúsít.

Vannak képek, amiket képtelenek vagyunk elfelejteni, például azt, amikor egy szovjet katona kitűzi a vörös zászlót a Reichstagra, írja az amerikai think-tank szerzője. Hangsúlyozza: a nácizmust egy újabb totalitárius rendszer, a kommunizmus követte, és a nyugati világ manapság is egy hasonló veszéllyel, a radikális iszlámmal néz szembe.

Az iraki Szindzsár-hegységben a menekültek már megtapasztalhatták ezt a fajta rendszert, amikor az Iszlám Állam fanatikusai elfoglalták még 2014 augusztusában. A férfiakat lemészárolták, a nőket és lányokat rabszolga sorba taszították, a keresztény és jezidi vallási szentélyeket feldúlták. Egy nemrég publikált tanulmány szerint tavaly mintegy 90 ezer keresztényt gyilkoltak meg világszerte.

Az ezt megelőző tíz évben hasonló ütemben zajlott a keresztényirtás, így 2005 óta Krisztus egymillió követője vesztette életét. Egy másik felmérés szerint a világon minden tizenkettedik keresztényt üldöznek a hitéért. A jelenség 200 milliónál is több embert érint.

Dan Philpott, az amerikai Notra Dame Egyetem professzora szerint az egyre növekvő keresztényüldözés brutális és világszinten észlelhető. Irakban mára mindössze 250 ezer keresztény maradt. Egy helyi vallási vezető szerint a kereszténységnek befellegzett a Közel-Keleten.

Az elkeseredett időkben egyedül a helyi kurd erők jelentenek reményt a helyi vallási kisebbségek, így a keresztények számára is. Az idei húsvétvasárnap egy fegyveres keresztet állított fel egy keresztény templom romjain, ami ahhoz volt hasonlatos látvány, mint amikor az amerikai katonák felhúzták a csillagos-sávos lobogót Ivo Dzsimán.

A súlyos helyzet ellenére a nyugati lapok többsége valamiért nem akarnak foglalkozni a kérdéssel. Piers Morgan, a Daily Mail egyik szerkesztője (nem azonos, a névrokon ikonikus műsorvezetővel, a Daily Mirror egykori főszerkesztőjével – a szerk.) szintén úgy látja, hogy a radikális muszlimoknak a kereszténység kiirtására irányuló törekvései nem kapnak elég sajtóvisszhangot.

Az újságíró úgy látja, hogy a nyugati média egész egyszerűen lemondott a Közel-Keleten és a világ más részein üldözött keresztényekről. Akik irányába nincs is valós szolidaritás, szemben például a természeti katasztrófák áldozataival. Ez vélhetően a Nyugat közömbössége, és a zsidó-keresztény gyökerei, valamint a humanista értékrend elutasítása.

Három éve tízezrek vonultak utcára Európa-szerte az Izraelben terrortámadásokat elkövető palesztinok mellett tüntetve, ám a keresztényekkel szemben atrocitások legfeljebb pár száz főt mozgatnak meg.

A nyugati média és a balliberális értelmiség fellép a muszlimok jogai érdekében, legyen szó a kendőviselésről vagy a Mohamedet kifigurázó karikatúrákról. A keresztényeket ért sérelmek esetén azonban csak hallgatnak. A radikális iszlám háborút hirdetett a keresztények ellene. Házaikra az arab n-betűt festették utalva az általuk csak nazarénusként emlegetett keresztény vallásukra.

Ha a keleti kereszténységet el lehet pusztítani, akkor a nyugati kereszténység sem kivétel, véli az írás szerzője.

Forrás: hirado.hu / Gatestone Institute