Nem kötelezhetik hazánkat migránsok befogadására

Magyarországot nem kötelezhetik migránsok befogadására éppen azok az országok, amelyek tétlenül nézték, hogy több százezer ember vándoroljon ellenőrizetlenül a kontinensre a Közel-Keletről és Afrikából – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Soros tervről szóló nemzeti konzultáció bajai lakossági fórumán.

Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy a magyar kormány már 2015-ben is az Európai Unió határainak védelme mellett állt ki, szemben azokkal a nyugat-európai országokkal, amelynek a vezetői most migránsokat akarnak kötelező jelleggel az Unió tagállamaiba, így Magyarországra is telepíteni.

A Soros tervről szóló nemzeti konzultáció tétje az, hogy a magyarok kinyilváníthassák, hogy nem akarnak részt venni annak a problémának a megoldásában, amit a Soros György által befolyásolt államok vezetői idéztek elő – tette hozzá.

„A magyar választópolgárokon kívül bárkinek van-e ahhoz joga, hogy meghatározza, hogy kivel kívánunk együtt élni és kivel nem?” – tette fel a kérdést Gulyás Gergely. Véleménye szerint minden olyan terv, program vagy elképzelés az Európai Unió és az Európai Bizottság részéről, amely ezt a jogot a magyar választópolgároktól el kívánja venni, az komoly felháborodást vált ki – fogalmazott a frakcióvezető.

A kormány nemzetek Európájában gondolkodik, de ha Európa nem áll ellen egy ilyen bevándorlási nyomásnak, akkor nem tudja megőrizni keresztény gyökereit és olyan alapvetően átalakulnak a társadalmai, hogy rájuk sem lehet majd ismerni – jelentette ki.

Gulyás Gergely több mint kétszáz ember előtt azt hangsúlyozta: Magyarország ettől a veszélytől mást nem tud megóvni, de a saját társadalmát szeretné.

“Ezért utasítjuk el a korlátlan migrációt, és azt a felső korlát nélküli betelepítési kvótát, amelyet egyébként az Európai Unió intézményei, különösen az Európai Parlament a mai napig erőltet” – tette hozzá.

Kiemelte: a más kontinensről érkező, más kultúrájú és más vallású emberek integrációja nehézkes, sok esetben lehetetlen. Ez pedig olyan kockázatot jelent, amelyet “felelős politikus nem vállalhat, és éppen ezért a teljesen ellenőrizhetetlen bevándorlást minden felelős politikának el kell utasítania”.

Beszélt arról is, hogy Európában nincs egységes vélemény a bevándorlással kapcsolatosan. Sokan úgy gondolják, hogy Európa demográfiai problémáit a bevándorlással kellene megoldani. A magyar kormány azonban egyértelműen kiáll amellett, hogy ennek megoldására csakis a családpolitika lehet a megfelelő válasz.

A bevándorláspolitika ugyanis nem csupán a biztonsági helyzetre lesz negatív hatással, hanem “egy társadalomnak az önazonosságát, nemzeti identitását is alapvetően veszélyezteti” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Forrás: hirado.hu / M1 Híradó