MSZP-s szavazókra vadászik a többi ellenzéki párt

Az MSZP már csak zsákmány, nem szereplője, hanem alanya az ellenzéki tárgyalásoknak. Főként az MSZP-s szavazókra vadászik a többi párt, például Gyurcsány Ferenc – mondta Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Az MSZP castingol, és miniszterelnök-jelöltet keres. Botka László a 2014-es összefogást ismételte volna meg, de ez a terv vele együtt elbukott, innentől kezdve másik terv látott napvilágot, mégpedig, hogy a 2010 előtti pártokat és a 2010 utáni pártokat rakták volna össze. Ám az LMP és a Momentum külön indulnak – magyarázta a szakértő.

Hozzátette: az MSZP már csak zsákmány, nem szereplője, hanem alanya a tárgyalásoknak. Főként az MSZP-s szavazókra vadászik a többi párt, például Gyurcsány Ferenc.

Az MSZP próbált a sodrásban megkapaszkodni, azt hitték, ha bedobják Balázs Péter nevét, talán visszanyerik a kezdeményezést, de ez végül nem sikerült, mert Balázs Péter közölte, ő az összes pártnak szeretne a jelöltje lenni – emlékeztetett.

A baloldai ellenzék gyakran hangoztatja, hogy a kormány folytat gyűlöletkampányt és osztja meg az országot, ám most azt látjuk, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja is ehhez az eszközhöz nyúl, mivel a határon túli magyarok ellen uszítanak – húzta alá Kiszelly Zoltán.

Forrás: hirado.hu / Kossuth rádió / 180 perc