„Migránsvédő szervezethez” akar csatlakozni Budaörs

Budaörs szerdán szavaz arról, hogy csatlakozzon-e az European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) nevű szervezethez – erősítette meg a Magyar Időknek a budaörsi Fidesz elnöke.

Nagy Sándor András a lap keddi száma szerint elmondta, hogy a javaslatot Wittinghoff Tamás polgármester terjesztette elő.

Nagy Sándor András szerint a szervezetnek van egy 10 pontos akcióterve arról, hogyan kell a migránsokat integrálni. A Fidesz politikusa a lapnak hangsúlyozta, hogy bár a szervezet azt mondja magáról, hogy a rasszizmus ellen harcol, valójában az illegális bevándorlókkal foglalkoznak. „Épp ezért a budaörsi Fidesz tiltakozik az ellen, hogy a város csatlakozzon az ECCAR-hoz, mert mindaz, amit ez a szervezet képvisel, ellentétes a budaörsiek elveivel” – vélekedett Nagy Sándor András.

A Magyar Időknek Budaörs alpolgármestere elmondta, hogy 500 euróba (közel 157 ezer forintba) kerül a szervezethez való csatlakozás a városnak évente. Bíró Gyula úgy fogalmazott, nem állítaná, hogy Budaörsön van rasszizmus, de úgy gondolja, hogy a csatlakozásban van olyan lehetőség, amelyből lehet tanulni.

Forrás: hirado.hu / MTI