Megjelent a Czeglédy-ügy károsultjaival kapcsolatos kormányrendelet

Megjelent a Magyar Közlöny legfrissebb számában a Czeglédy-ügy károsultjainak kárrendezéséről szóló kormányhatározat péntek este.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a kormány elfogadta a rendeletet, amelyre azért van szükség, mert Czeglédy Csaba baloldali politikus (az MSZP, a DK és az Együtt önkormányzati képviselője) rengeteg diákot és idős embert károsított meg egy – a gyanú szerint – bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás során.

„A kormány fontosnak tartja, hogy a károsultak mielőbb megkapják azt a pénzt, amiért megdolgoztak” – szögezte le az államtitkár, hozzátéve: az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet ezt a célt szolgálja.

A rendelet szövege szerint kárrendezés illeti majd azt, aki a 2017. május 1. és 2017. június 30. közötti időszakban a Human Operator Munkaügyi és Személyzeti Szolgáltató Zrt.-nél feladatteljesítésben vett részt és nem fizették ki. Az állami kárrendezés iránti kérelmet személyesen a lakóhely szerinti fővárosi és megyei kormányhivatalnál lehet kérni, amelyhez csatolni kell a bizonyító dokumentumokat.

Forrás: hirado.hu / MTI