Mégis lesz összefogás a Jobbik és a baloldal között?

Nem lesz összefogás, sem együttműködés a Jobbik és egyetlen baloldali párt között sem, állította Volner János, a Jobbik frakcióvezetője, közben a Vasarhely24 arról ír, hogy Márki–Zay Péter lehet Hódmezővásárhelyen a Jobbik és a baloldal közös jelöltje.

Egy, a Magyar Nemzetnek adott interjúban Volner János, a Jobbik frakcióvezetője arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy a kampányfinisben majd visszalépjen egy jobbikos politikus egy baloldali jelölt javára, úgy válaszolt: „Ezt kategorikusan ki tudom zárni”.

Volner János hozzátette, a Jobbik elnökségének javaslatára a párt választmánya határozatot hozott arról, hogy nem fognak együttműködni sem az MSZP-vel, sem a DK-val, sem más, „úgynevezett XX. századi párttal”.

Míg a Jobbik frakcióvezetője „kategorikusan ki tudja zárni”, hogy együttműködjenek, vagy visszalépjenjek bármelyik baloldali párt javára, a Vásárhely24 több, saját forrás alapján arról ír, hogy dr. Márki-Zay Péter közgazdász lehet a Jobbik és az MSZP közös hódmezővásárhelyi jelöltje. A közgazdász úgy nyilatkozott, valóban érkezett hozzá ilyen jellegű megkeresés, de hogy kitől, azt nem részletezte.

Forrás: hirado.hu