A magyar kormány nem ért egyet a Soros-tervvel

Bár vannak az Európai Unióban olyan vezetők, akik nyitottak Soros György elképzeléseire, a magyar kormány tagjai nyíltan kimondták, hogy nem értenek egyet a Soros-tervvel. A szakértő szerint többek között ezért is kerültek fel közülük többen a Soros ellenségeit tartalmazó listára, amelynek tagjait a Soros Györgyhöz köthető médiumok és civilszervezetek rendszeresen támadják

„Folyamatosan arra világítanak rá ezek a szervezetek, hogy ők valamifajta magasztos szakmaiságtól eltelve a gonosz politikusok ellen harcolnak, holott tulajdonképpen ők is ugyanolyan politikai érdekek mentén cselekszenek” – vélekedett Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Az ellenzék nagy része Soros kottájából játszik

A legélesebb különbség a migrációs krízis megoldásában van a magyar kormány és Soros György között. A szakértő szerint a magyarországi ellenzék nagy része Soros kottájából játszik.

„Magyarországon az látszik, hogy a kormánypártokon kívül szinte valamennyi politikai erő abból a kottából játszik, amiből egyébként az európai politika túlnyomó része, tehát azon dolgozik, hogy megvalósítsák a Soros-tervet” – mondta Kovács István.

Hozzátette: hallhattuk korábban, hogy hány olyan politikus van, aki lebontaná a kerítést, amelyik nyilvánvalóan egy ikonikus pontja a magyar kormány politikájának.

A magyar kormánypártok szerint több ellenzéki párt is Soros György terveit támogatja, például a nemrég alakult Momentum nevű párt aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy népszavazást rendezhessenek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról.

„Szeretnék megakadályozni azt, népszavazás útján, hogy a külföldről támogatott szervezeteknek regisztrálniuk kelljen azt Magyarországon, hogy külföldről támogatva vannak. Ebbe beletartozik egyébként a Vöröskereszt is és beletartozik Soros György befolyásának a révén külföldről támogatott, politikai tevékenységet is folytató, magukat civilnek nevező szervezetek” – nyilatkozta Mráz Ágoston Sámuel.

Forrás: hirado.hu / M1 Unió28