LMP: vitázhat az Országgyűlés a devizahitelesek ügyéről

Megszerezte a szükséges negyven képviselői aláírást az LMP az általa kezdeményezett vitanaphoz, amelyet a devizahitelesek ügyéről tartanának – jelentette be Hadházy Ákos társelnök szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: kezdeményezésüket a Jobbik és független képviselők támogatták, míg a szocialisták, ahogy azt korábban bejelentették, nem adták aláírásukat ahhoz. A politikus továbbra is szükségesnek tartotta a kérdés parlamenti megvitatását, kifogásolva, hogy Matolcsy György jegybankelnök nemrég “állítólagos” devizahitel-károsultakról beszélt, vagyis Hadházy Ákos szerint még a vezetők sem érzékelik a probléma súlyát.

Reményt kívánnak kelteni a károsultakban ezzel, jelezve: már megvannak azok a döntések, amelyeket egy következő kormány megtenne értük. LMP-és és szocialista képviselők augusztusban egyszer már kezdeményeztek egy vitanapot a kilakoltatások megfékezéséért egy rendkívüli ülés keretében, ám az ülés a kormánypártiak távolmaradása miatt határozatképtelen volt, így annak napirendjét sem fogadták el.

Forrás: hirado.hu / MTI