Lehet, hogy több kölcsönt is adott Gyurcsány Czeglédy cégének?

Az origo.hu arról ír, hogy a birtokába került dokumentumok alapján Gyurcsány Ferenc feleségének a cége nem idén adott 78 millió forintos kölcsönt az előzetesben ülő Czeglédy Csaba cégének, hanem 2016-ban. Pedig a DK-elnöke legfrissebb Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy őt idén kereste meg Czeglédy. A volt miniszterelnök azt is állította, hogy az adóhatóság zárolása miatt ők sem jutottak a pénzükhöz, pedig a 78 milliós kölcsönt visszafizette a Human Operator.

Gyurcsány Ferenc legfrissebb Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy idén tavasszal kereste meg őt a jelenleg előzetesben ülő Czeglédy Csaba, hogy adjon neki kölcsönt. Az Origo birtokába került dokumentum alapján azonban ezt a kölcsönt tavaly adta a Gyurcsány feleségének tulajdonában lévő Altus Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.nek – olvasható az origo.hu cikkében.

Gyurcsány keddi bejegyzésében arról is írt, hogy az adóhivatal zárolása miatt egyelőre nem jutottak ők sem a pénzükhöz. A birtokunkban lévő dokumentum alapján azonban a Human Operator Zrt. 2016-ban az Altustól kapott teljes kölcsönösszeget (78 millió forint) kamataival együtt visszafizette.

Így Gyurcsány Ferenc mindkét állítása megdőlt – írja az origo.hu, kifejtve: „Mindezek után nem tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének a cége idén is adott-e kölcsönt Czeglédynek, vagy csak tavaly”.

A Czeglédy-ügyben a Demokratikus Koalíciónak és az egész magyar baloldalnak politikai felelőssége van – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, miután találkozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével és a megkárosított diákok küldöttségével. Hangsúlyozta: az ügynek politikai vonatkozása is van, hiszen kiderült, hogy „Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát”, aki az Altus Zrt.-től 80 millió forintos kölcsönt kapott, hogy tevékenységét és „fényűző életmódját” folytathassa.

Ennek a felelősségét a DK-nak és az egész magyar baloldalnak értékelnie kell – tette hozzá Gulyás Gergely.

Forrás: hirado.hu / origo.hu