Közös cél a gyermekek még nagyobb biztonsága

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli az Országgyűlés keddi döntését, amely súlyosan, foglalkozásuk eltiltásával szankcionálja azon elkövetőket, akik 18 év alattiak kárára követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

Mindannyiunk közös célja, hogy gyermekeink még nagyobb biztonságban legyenek Magyarországon és soha többet senki se vállalhasson gyerekekhez kapcsolódó munkát a fenti tettek elkövetése után – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a kisebbik kormánypárt. Mint írták, a hiánypótló intézkedés súlyát mutatja, hogy szinte teljes támogatással szavazta meg a jogszabály módosítását a parlament.

A kereszténydemokraták hisznek abban, hogy jövő zálogát az egészségesen, ép lélekkel felnövekvő fiatalok jelentik, akik megérdemlik, hogy minden lehetséges eszközzel – akár a Btk. szigorításával is – megvédjék érdekeiket – rögzítette közleményében a KDNP. Az Országgyűlés kedden szigorította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így ezentúl véglegesen el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

A Fidesz által javasolt Btk.-módosítást 182 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.

Forrás: hirado.hu / MTI