A „korrupció” az ellenzék kedvenc szava

A hamarosan véget érő kormányzati ciklus kétségtelenül legtöbbször elhangzó kifejezése a korrupció volt – írja a PestiSrácok.hu.

Az ország egyre javuló gazdasági eredményei közepette nyilvánvalóan a korrupció folytonos közbeszédben tartását szánta legfőbb ütőlapjának az ellenzék. Ezzel annyiban tényleg sikert aratott, hogy sok szó esik róla, ugyanakkor súlyos kudarc, hogy vezető baloldali politikusok maguk ismerték el: a kormány korruptozása csupán feltevés, és semmiféle bizonyíték nincs rá.

Ez persze nem jelenti, hogy korrupciós esetek nélkül maradtunk volna az elmúlt években, így a korrupcióellenes világnap alkalmából a PestiSrácok ezekből eleveníti fel a legnagyobbakat:

– A 4-es metró Demszky Gábor szívügye volt, olyannyira, hogy húsz éven át elhúzta a projektet, amelynek a késlekedéséről természetesen mindig valaki más tehetett.

– Visszafizetési kötelezettség nemcsak a 4-es metró ügyében fenyeget, van ilyen sztori a szűken vett Gyurcsány-család körül is: nemrégiben az Európai Bizottság értesítette a kormányt arról, hogy rögtön az EU-ba való belépésünktől kezdve, és már egyből a „pénzcsapnál” súlyos szabálytalanságokat észleltek az uniós támogatásokkal kapcsolatban.

– Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s képviselő azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy a csődbe ment a munkaerő-közvetítő diákszövetkezete, a Human Operator Zrt., és több diák és idős munkavállaló nem kapta meg a munkabérét.

– A tiltott pártfinanszírozás kedvelt ellenzéki korrupciós eljárásnak tűnik, hiszen a Jobbik körül is kialakult egy ilyen botrány.

– Évek óta húzódik Kovács Béla kémügye, amely egyre kínosabb, a Jobbik mégis mindvégig kitartott a gyanúba keveredett EP-képviselője mellett: a vád szerint a KGBéla néven elhíresült képviselő az Európai Unió intézményei ellen kémkedett Oroszország részére, majd ezt az amúgy sem elhanyagolható ügyet tetézte a költségvetési csalás vádja.

A cikket teljes terjedelmében ide kattintva olvashatja el.

Forrás: hirado.hu / PestiSrácok