Kormányzati Tájékoztatási Központ: Hadházy hazudik

A központ közleménye szerint az LMP-s politikus szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával.

A nemzeti konzultáció részvételi rekordot döntött, ez minden idők legsikeresebb konzultációja – szögezi le a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye. Péntekig 1 754 128  kérdőív érkezett vissza a Magyar Posta adatai alapján. Ebből a NISZ Zrt. a mai napig átvizsgált és kibontott 599 500 darab küldeményt, a Kopint-Datorg Kft. pedig 489 265 db küldemény szkennelését és kiértékelését végezte el.

Az internetes kitöltések száma 155 330 – írja a dokumentum, amely az LMP-s politikus által a sajtóban elmondottakkal kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy Hadházy Ákos szándékosan hazudik a konzultációval kapcsolatban. Szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával.

Az eddig beérkezett íveknek még csak egy részét dolgozta fel az ezért a részfolyamatért felelős NISZ Zrt, és leányvállalata, Kopint-Datorg Kft. A kormány közérdekű adatigénylések alapján hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket. Emellett haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket Hadházy Ákossal szemben.

Az LMP-s képviselő Ron Werber utasításainak megfelelően annak ellenére állít hazugságokat, hogy a közreműködő szervek munkatársaitól minden tájékoztatást megkapott, és a kérdőíveket is megtekinthette. Botrányos, hogy az LMP hazugságokkal akarja megakadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a betelepítési tervekről.

Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a párt Brüsszelben támogatja a Magyarország számára rendkívül veszélyes kvótaprogramot. Hadházy Ákos arcátlan akciójának egy haszna mindenképpen van, újabb okot ad arra, hogy azok a bevándorlást ellenző állampolgárok is visszaküldjék a konzultációs ívet, akik eddig még nem tették meg – írja a közlemény.

Forrás: hirado.hu / MTI