Ismét Soros György civiljei hirdettek tüntetést

Hétfőn estére ismét tüntetés szerveződik. A Magyar Idők cikkében arról számol be a tervezett gyűlés kapcsán, hogy a Soros-hálózat mindeközben milliókat költ a kormánybuktatásra, amelynek érdekében az erőszakosabb, törvénysértő utcai akciók­tól sem riadnak vissza.

„Rendületlenül – szolidaritási gyűlés Gulyás Márton, Schilling Árpád, Vágó Gábor és a szakszolgálatok védelméért!” címmel a Facebookon hirdettek hétfő este fél hatra az Alkotmányvédelmi Hivatal elé tüntetést. A felhívás értelmében Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke hazug és minden alapot nélkülöző nyilatkozatával, melyben név szerint említette meg a három személyt, akik az elkövetkező hónapok utcai zavargásainak szervezői lesznek, árnyékot vetett a szakszolgálat munkájára és veszélyes helyzetbe hozta a megnevezetteket.

A Magyar Idők összeállításában megemlíti, hogy Schilling Árpád 2017. április 14-én videoüzenetben egyebek mellett ezt mondta: „Azt látjuk, teljesen mindegy, hogy az ellenzék hogyan szavaz a parlamentben”, valamint azt is: “törvényes eszközökkel nem lehet jobb belátásra késztetni a kormányt, ezért van bennünk valamiféle határátlépési vágy”.

Vágó Gábor pedig még áprilisban arról beszélt, hogy egyre radikálisabb, erőszakosabb eszközökkel fognak fellépni: „a magyar tüntetési kultúrának is kellene fejlődnie abban, hogy jóval több olyan performatívabb jellegű eseményre lenne szükség, ahol a korlátozott erőszak jelen van” – állítja az újság. Vágó szerint ezeknek az akcióknak szimbolizálniuk kell a bennük rejlő dühöt, s követendő példaként jelölte meg azt az esetet, „amikor bedobálták klaviatúrával a Fidesz-székház ablakát. Ilyen szimbolikus, kvázi erőszakos akciókra van szükség.”

Gulyás Márton 2017. május 17-én a Hír TV-n közölte: „Ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal, hogy Orbán Viktoréknak kikerülhetetlenül fel kell ismernie: ha nem hátrálnak ki az álláspontjuk mögül, annak olyan súlyos ára van, amelyet nem éri meg vállalni. Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra.”

Forrás: hirado.hu / Magyar Idők