Idén már nem várnak MSZP–DK-egyezséget

A szocialisták szerint túl nagy a távolság a két elképzelés között, így nem számolnak azzal, hogy idén létrejöhet a megállapodás a Demokratikus Koalícióval – írja a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, öt-tíz választókerület elosztásában tapasztalható komoly nézeteltérés az MSZP és a DK között. A szocialisták hétfőn megtárgyalták a DK viszonválaszát, amelyet múlt héten elküldött ajánlatukra kaptak. A Magyar Időknek politikusok távolságtartónak nevezték a DK által leírtakat, ezért azt valószínűsítették, hogy idén már biztosan nem lesz megállapodás.

A Magyar Időknek egy MSZP-s elnökségi tag úgy fogalmazott, pártja „nem sz…t be a DK-tól”, utalva ezzel arra, hogy Gyurcsányék olyan körzetekre is igényt tartanának, ahol korábban magabiztosan nyert az MSZP-s jelölt. A DK viszont azzal érvel, hogy a szocialisták most több képviselőjelöltet akarnak, mint azt a korábbi 55-45-ös megállapodásban rögzítettek.

A cikk felidézi Lendvai Ildikót, aki szerint Botka László után az MSZP-nek külső miniszterelnök-jelöltet kellene keresnie. Nem a pártba kell visszanyúlni zenebohóc módjára, hogy van másik, hanem olyan körből kell jelöltet választani, aki a párt szélesebb szavazói rétegét is képes integrálni – mondta a párt egykori elnök asszonya. Hozzátéve, hogy egy szakértői kormány létrehozását tartaná célravezetőnek, ha ebben a többi párt is partner.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Idők keddi számában.

Forrás: hirado.hu / Magyar Ídők