Fodor Gábor megszólalt: a véleménye pont annyi embert érdekelt, mint gondolod…

A Magyar Liberális Párt elnöke sajnálja és hibának tartja, hogy október 23-án nem volt közös demonstráció, amelyen az ellenzéki pártok vezetői együtt szólalhattak volna fel.

A választók többsége kormányváltást szeretne, az ő számukra politikai erőt kell mutatni, de reméljük, lesz még néhány közös kezdeményezés – mondta mai budapesti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. Október 23. egy rendkívül fontos ünnep, a magyar függetlenség és a szabadság ünnepe, a Liberálisok ezért hagyományosan a 301-es parcellában emlékeznek meg – mondta, hozzátéve: hétfői megemlékezésükön, amelyen az 1956-os forradalomban aktív szerepet vállaló Mécs Imre és Pomogáts Béla is felszólalt, a rossz idő ellenére is sokan voltak.

A független képviselő visszautasította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében megint Brüsszellel „riogatott”. A kormányfő párhuzamot vont a 61 évvel ezelőtti eseményekkel, és úgy próbálta beállítani Brüsszelt, mint valami idegen hatalmat – tette hozzá. Moszkva és a szovjet megszállás kényszer volt, Brüsszel nem az, az uniós csatlakozásról a magyar lakosság népszavazáson döntött – emelte ki.

Fodor Gábortól megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy Vona Gábor hétfőn arról beszélt, a Jobbik a liberális és a baloldali szavazókat is várja. Válaszul azt mondta, ez egy verseny, amelyben a szavazókért lehet küzdeni, a Jobbik pedig a baloldalon látható zavarodottság miatt megpróbálja magához édesgetni a baloldali, illetve liberális szavazókat. Hozzátette, ezt hiábavaló próbálkozásnak tekinti. A Jobbikkal vitatkozni kell, tudomásul kell venni, hogy sokan támogatják őket, de a politikai együttműködés nem elképzelhető – összegezte véleményét.

Marton László rendező ügyéről újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, a leghatározottabban elítél mindenféle hatalommal való visszaélést és erőszakot. Hozzátette, bátrak voltak a nyilvánosság elé lépő nők, a vitát pedig társadalmilag hasznosnak tartja, mert az ilyen ügyekről beszélni kell. Fontos, hogy akik visszaélnek a helyzetükkel, azok kezdjenek el félni, a potenciális áldozatok pedig kezdjenek el bátrak lenni, és gondolkozzanak el, hogy mit tesznek egy ilyen helyzetben – hangsúlyozta.

Forrás: hirado.hu / MTI