Nem akármilyen támadás érkezik Brüsszelből

Egyre összehangoltabbnak tűnik Brüsszel Magyarország elleni támadása a Soros-terv végrehajtása érdekében. Ugyanis a kötelező és felső határ nélküli migránskvótát, illetve a menedékkérők befogadását minden tagország részére kötelezővé tennék – jelentette az M1 tudósítója Helsinkiből. Svédország teljes vállszélességben a brüsszeli politika mögött áll a kérdésben, korábban nem egyszer előfordult, hogy Magyarország ellen lobbiztak.

A mostani migrációs válság kezdete, azaz 2015 óta Svédország gyökeresen ellentétes migrációs politikát vall, mint Magyarország, és a svéd politikusok nem egy esetben hangot adtak ennek. Többször kezdeményeztek összefogást a magyar migrációs politika miatt Magyarország ellen, nem egyszer Európai Uniós szinten.

Ahogy azt a tudósító elmondta, Soros György mindig is jó kapcsolatokat ápolt a svéd kormánypárti képviselőkkel, akik a jelenlegi svéd bevándorlási modellt vizsgálva nyilvánvalóan Soros György utasításait követik, még annak ellenére is, hogy ez hivatalosan sosem lett elismerve.

A héten, Malin Björk svéd politikus EP-képviselő az M1-nek adott exkluzív interjúban azt nyilatkozata, hogy néhány ezer menedékkérő magyarországi befogadása üdvös lenne. Frank Engel, az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának tagjaként pedig jelezte, „hosszú távon nem működhet tovább az, hogy egy ország senkit nem akar befogadni”.

Azonban ha megvizsgáljuk mihez is vezethet ez a politika, például Svédország esetében a nyitott határok politikája, akkor azt láthatjuk, hogy Svédországban párhuzamos társadalmak alakultak ki a az elmúlt évtizedek meggondolatlan migrációs politikájának következtében, mondta a tudósító.

A svéd hivatalos politika által tagadott, de no-go zónákat, azaz a bevándorlók által benépesített kerületeket jelenleg a híradások szerint a svéd rendőrség bemikrofonozza a bűnügyek és az erőszakos cselekedetek gyorsabb felderítése érdekében – említette meg a tudósító.

A svéd politikusok legtöbbje a svéd miniszterelnök által elismert politikai vonalat követi. Stefan Löfven már október végén az uppsalai egyetemen elmondott beszédjében jelezte a menedékkérőket befogadni nem hajlandó EU-tagországokat – köztük Magyarországot is – meg fogják büntetni akár pénzügyi szankciókkal is, ami az EU-támogatások megvonását jelenti majd a svéd miniszterelnök olvasatában. Egyértelmű, hogy a svéd kormánypárti politikusok ezt az elvet követik nyilatkozataikban.

Az emberek még nem érzik a saját bőrükön

Skandinávia még mindig a jóléti társadalmak csúcsa, és ennek megfelelően időre van szükség ahhoz, hogy az emberek majd a saját bőrükön érezzék a például a migrációs válságot és e tapasztalatok szerint szavazzanak a közelgő választásokon.

Az biztos, hogy sokakat felháborít, hogy a legfrissebb intézkedések értelmében az illegális migrációval érkezettek szinte ingyenes fogászati ellátásban részesülnek Finnországban és Svédországban, ilyen lehetőség az ott születetteket nem illeti meg – fejtette ki.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken a göteborgi EU csúcson azt jelezte, a magyar modell működik, e miatt Magyarország nem kér a más típusú megoldásokból.

Ezzel szemben Svédország a migrációval érkezettekből kíván szakképzett munkaerőt verbuválni, és egyre nagyobb gondokkal küzd, mert a bevándorlók a jóléti államok szociális rendszereire pályáznak inkább, nem hajlandóak és gyakran nem is képesek alap iskolai képességek hiányában részt venni a képzésekben sem. Ha az EU valóban szabad utat a migráns családegyesítéseknek, akkor a gyakran két-három feleséggel és 10-15 gyermekkel rendelkező nem keresztény bevándorlók a gazdag jóléti skandináv országokat is meg fogják roppantani nem egy előrejelzés szerint.

Forrás: hirado.hu / M1 Híradó