Brüsszel meg akarja félemlíteni Magyarországot

Ha egy közösség – leginkább persze a nemzeti közösségekről beszélek – nyelvét kisajátítja egy kisebbség, és ráerőlteti az egész közösségre a kifejezéseit és persze ezen keresztül az értékítéleteit, akkor a közösség elveszíti a kapcsolatát a valósággal és elveszíti az életösztönét, ami ahhoz kell, hogy megújuljon és megvédje magát – mondta Schmidt Mária az Origónak.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója a Nyelv és szabadság című könyvének megjelenése alkalmából nyilatkozott a portálnak.  Az interjúban többek között szó esik a baloldal és a Jobbik esetleges összefogásáról, annak kapcsán, hogy Schmidt Mária korábban azt mondta, a hazai baloldal számára az egyik legfontosabb az antiszemitizmus elleni harc.

A főigazgató szerint a 90-es években nagyon sokan pajzsként húzták maguk elé az antiszemitizmus elleni harcot. Ha valaki kritizálta az akkori baloldali elitet, és felhánytorgatta nekik, hogy miket tettek és beszéltek a Kádár-rezsim alatt, akkor mindig azzal vágtak vissza, hogy: „hiszen ez antiszemita szöveg”.

Ma a legfőbb gonosznak, már sejtetve azt is, hogy fasiszták, az Orbán Viktor vezette Fideszt tekintik. Heller Ágnes pedig már ki is mondja: a cél szentesíti az eszközt. Akár az antiszemita, rasszista, homofób Jobbikkal is össze lehet, sőt kell fogni annak a célnak az érdekében, hogy legyőzzék a Fideszt és Orbán Viktort.

Úgy véli, a teljes baloldal gyűlöletvezérelt. Nincs semmi mondanivalója azon kívül, hogy „vesszen Orbán Viktor”. Ám ez politikai programnak édeskevés. Súlyos ötlethiányban szenvednek – teszi hozzá.

Schmidt Mária szerint az észak-amerikai és a nyugat-európai demokráciákat legitimációs, ideológiai és gazdasági válság egyaránt sújtja. Amikor pedig a problémáikról nyíltan kellene beszélni, akkor hamar kiderül, hogy totálisan tabusított és politikailag korrektté tett nyelvezetükkel nem lehet semmit sem megoldani.

Amikor Orbán Viktor kimondta az illiberalizmust, mint célt, az azt jelentette, hogy elutasítjuk a genderizmust, az ateizmust és a tabusítást. Ahol átveszik a posztliberális értékeket, abban a világban nem érezzük otthon magunkat. Nem akarunk idegenek lenni a saját hazánkban – tette hozzá.

Emiatt van az, hogy most nem tud olyan apróság történni Magyarországon, ami ne kerülne uniós színtérre. Brüsszel meg akar minket félemlíteni, hogy ne legyen velünk semmi probléma, ne kelljen velünk foglalkozni. Akkor szereti ezt a térséget a Nyugat, ha belesimulunk az ő világukba és összecsapjuk a bokánkat – mondja Schmidt Mária az Origo.hu-nak adott interjúban.

Forrás: hirado.hu / Origo.hu