Biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik, bárhol is a világban magyar is maradhasson

A miniszter beszédében külön támogatásról biztosította a Kárpátalján élő magyarokat.

A miniszter a magyar nemzeti érdekek és a keresztény értékek megvédését nevezte az önálló magyar külpolitika felelősségének. Riasztónak nevezte, hogy nyugat-európai fővárosokban sorra születnek olyan döntések, amelyeknek célja, hogy még több illegális bevándorló és minél kevesebb keresztény jelkép legyen.

“Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük” – jelentette ki Szijjártó Péter, hangsúlyozva: Magyarország nem fogja megengedni, hogy Európából egyesek “olvasztótégelyt” csináljanak, hogy fellazítsák a nemzeti kereteket, elfeledtessék velünk történelmünket.

“Akik ma egyfajta európai egyesült államokat akarnak létrehozni, azok igazából Európa és benne valamennyi európai nemzet vesztét akarják” – mondta a miniszter. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt két évben az összes olyan európai válságra adott válasz, amely végül eredményesnek bizonyult, az nemzetállami szinten, nem pedig Brüsszelben született.

Nem Brüsszel állította meg az illegális bevándorlási hullámot, hanem Magyarország épített kerítést, “mi bizonyítottuk be, hogy az Európára elképesztő veszélyt hozó illegális bevándorlást igenis meg lehet állítani” – emelte ki. Szijjártó Péter szerint azonban “a java csak most, ezután következik, elképesztő erők dolgoznak ugyanis azon, hogy Európát elárasszák illegális bevándorlókkal”.

“Ebbe a harcba azonban nem lehet úgy belemenni, hogy tele van a nadrág” – fogalmazott, ezért azt ígérte, hogy “a magyar külpolitika ezután is magyar külpolitika marad, nem fogjuk hagyni a jövőben sem, hogy szórakozzanak velünk”. Akinek ugyanis tele a nadrágja, azt eltapossák – tette hozzá.

A miniszter azt is hangsúlyozta: biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson. Külön üzent a kárpátaljai magyaroknak, hogy “nincsenek egyedül”. “Addig fogunk harcolni, amíg vissza nem kapják az elvett jogaikat, amíg minden kárpátaljai magyar újra a saját anyanyelvén tanulhat, és amíg mindenki számára világossá nem válik, hogy a kisebbségektől jogot elvenni Európában ma már elfogadhatatlan” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Forrás: hirado.hu / MTI