A baloldali média hazugságai

Még májusban történt, hogy hangzatos címekkel állított valótlanságokat a netes sajtó nagy része az M1 egyik híradós anyagával kapcsolatban. Írásaikban az ismert portálok azt állították, az M1 a legfőbb iráni vallási vezetőre hivatkozva gyalázta Soros Györgyöt. Ez azonban nem volt igaz: az M1 híradós anyaga a New York Times összefoglalóját idézte Sorossal kapcsolatban.

Nyáron a vizes vébé előtt, még mielőtt egyáltalán elkezdődött volna Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a kormánykritikus sajtó folyamatosan hergelte az embereket az esemény ellen. Azt bizonygatták olvasóiknak és nézőiknek, hogy a FINA2017-tel semmi sincs rendben.

Az Index ráadásul annyira mélyre süllyedt, hogy konkrétan egy facebookos trollkodást és ál-munkaajánlatot vett készpénznek, csak azért, hogy lejárathassák a szervezést.

A HVG.hu-t sem kell félteni: július közepén Áder János köztársasági elnököt keverték megalapozatlan híresztelésbe a portálon, azonban hamar kiderült, a fele sem igaz a hápogó kacsának. Hozták ugyanis a bombasztikus hírt: kifütyülték az államfőt a Déli pályaudvaron, mégpedig egy, a helyszínen jelenlévő olvasójuk szerint. A HVG minden szakmaiságot nélkülözve nem ellenőrizte le az információ valódiságát, hanem ahogy náluk ez megszokott, egy bombasztikus címmel azonnal kitette azt a portál nyitóoldalára.

Nemrég pedig a Soros-féle 444.hu a kiadóját meszelték el jogerősen, miután hazudtak Kálomista Gábor producerről. Kétmilliójuk bánta.

Forrás: hirado.hu