A baloldal továbbra is félrevezeti az embereket

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint megdöbbentő és botrányos, hogy a baloldal tovább folytatja küzdelmét a valóság ellen, és továbbra is félrevezeti az embereket.

Dömötör Csaba az MTI-nek arra reagált pénteken, hogy Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a nap folyamán – a brüsszeli testület tájékoztatására hivatkozva – azt közölte: az Európai Bizottságnak nincs semmilyen tudomása a magyar kormányzati kampányban szereplő Soros-tervről.

Ujhelyi írásbeli kérdéssel fordult a bizottsághoz, amelyben tájékoztatást kért a kormány által „közpénzmilliárdokból folytatott kampányban szereplő, állítólagos Soros-terv végrehajtásáról”. A szocialista politikus közlése szerint a levélre Frans Timmermans, a testület első alelnöke válaszolt, egyértelművé téve, hogy a nemzeti konzultációban hivatkozott tervről „nincs semmilyen tudomásuk”. „Van viszont számos program és európai kezdeményezés, amely a menekültkérdés megoldását segíti elő” – emelte ki közleményében Ujhelyi István.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: Ujhelyi István azok után is letagadja a bevándorlást segítő tervek létezését, hogy az Európai Parlament (EP) csütörtökön döntést hozott ezekről. Ugyanis arról döntöttek Strasbourgban, hogy „létre kell hozni egy kötelező, állandó eljárást a bevándorlók szétosztására, felső létszámkorlát nélkül”. A betelepítéseket azokban az országokban kezdenék, amelyek – szerintük – még nem fogadtak be elég bevándorlót – tette hozzá.

Jelezte: Ujhelyi István szavai különösen botrányosak, tudva, hogy csütörtökön magyar baloldali képviselők is támogatták szavazatukkal a betelepítési rendeletet. Az államtitkár kijelentette, a magyar baloldal két dolgot tett egyértelművé, egyrészt „nem tud szabadulni a hazugságpolitikától”, másrészt a magyarok nem számíthatnak az ellenzékre, ha az ország biztonságáról van szó. Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormány továbbra is minden létező eszközzel küzd a betelepítések ellen. Ezért is biztatja a magyarokat arra, hogy vegyenek részt a konzultációban, ezzel segítsék ezt a küzdelmet.

Csütörtökön az EP plenáris ülése jóváhagyta a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot, így ennek alapján kezdődhetnek majd meg az intézményközi egyeztetések, amint a tagállami kormányokat tömörítő tanács is kialakítja az álláspontját.

Forrás: hirado.hu / MTI