Soha nem látott szövetségest talált Magyarország – ezzel az országgal megállíthatjuk az illegális migrációt!

A migrációról, az európai jövőről és a kétoldalú kapcsolatokról esett szó a bajor tartományi parlament Európaügyi bizottságának delegációja és az Országgyűlés Külügyi bizottsága közötti budapesti találkozón, amelynek első részében Orbán Viktor kormányfő is jelen volt.

Bajorország és Magyarország hasonlóan közelít a migráció kérdéséhez. Európa hosszú távú jövőjéhez nélkülözhetetlen, hogy meg tudja védeni magát a migrációs hullámmal szemben, a külső határok védelme jelenti a legfontosabb közös feladatot – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke a sajtónak.

Hozzátette: bízik abban, hogy az Európai Parlament döntése után a magyar kormány az elkövetkező időszakban további tárgyalásokat tud folytatni az elosztási kvótáról.

Franz Rieger, a bajor tartományi parlament Európaügyi bizottságának elnöke elégedetten nyilatkozott a kétoldalú kapcsolatokról. “Látjuk a dinamikus fejlődést Németország és a visegrádiak között a gazdasági kapcsolatokban, ami rányomja a bélyegét a politikai kötelékekre is. Bajorországnak fontos, hogy Európa tagországai egységben fejlődjenek tovább” – mondta.

Forrás: hirado.hu / MTI