Az LMP nem mond igazat a nemzeti konzultációról

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint az LMP politikusai hazudnak a nemzeti konzultációs kérdőívekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy minden tájékoztatást megkaptak. A kormány.hu-n megjelent tájékoztatás szerint az eddigi összesítések alapján már most biztos, hogy a jelenlegi konzultáció rekordrészvételt hoz.

A magyar kormány honlapján megjelent hír szerint csütörtökön Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az LMP vezető politikusai három telephelyen személyesen is megtekinthették a nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozási munkáit.

Ezután annak ellenére, hogy az ellenzéki politikusok minden tájékoztatást megkaptak, a sajtónak azt mondták el, amit Ron Werber előre megírt nekik. Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos ugyanis az Origo szerint úgy fogalmazott az ATV csütörtök esti híradójában, hogy az egész konzultáció kamu, nyilvántartás nincs, még egy kockás papír se, Szél Bernadett társelnök pedig Patyomkin-falunak nevezte a nemzeti konzultáció feldolgozásának folyamatát.

A magyar kormány álláspontja szerint az LMP politikusai ezzel abba a közel kétmillió emberbe rúgtak bele, akik már kitöltötték és visszaküldték a konzultációs íveket. Viselkedésük azért is különösen botrányos, mert miközben meg akarják akadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket, Brüsszelben az LMP támogatja a betelepítési terveket.

A beérkező ívek biztonsági átvilágítása, gépi borítékbontása, szelekciója és adatfeldolgozása a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik. A tegnapi nap folyamán minden – a folyamatban résztvevő – szervezet fogadta az LMP képviselőit, és minden szükséges tájékoztatást megadott nekik. Azzal, hogy az LMP álhírekkel és rágalmakkal próbálja akadályozni a nemzeti konzultációt, a feldolgozást és hitelesítést végző munkatársakat is megsértik.

Forrás: hirado.hu / kormany.hu