Az egész jövőnk a tét

Hollik István szerint a tavaszi voksolás eredménye befolyásolhatja az unióval kapcsolatos vitákat is. A Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt a szövetségi lét szükségességéről, mert a KDNP-s képviselő úgy látja, a céljaik a Fidesszel ugyanazok: egy sikeres, gyarapodó, keresztény értékek alapján működő Magyarország megvalósítása.

Mára világossá vált, hogy két teljesen ellentétes ideológia, világkép áll egymással szemben, és ez a két világnézet fog összecsapni az idei választáson – mondta el a lapnak.

Hollik Istvánt a kormánypártok Budapest egyes számú választókerületében indítják egyéni jelöltként. A politikus elmondta: korábban Rogán Antal valamivel több mint 45 százalékkal megnyert mandátumának súlya nem nyomasztja, számára személyes ügy a megméretésen való részvétel, hisz a kerületben él, ott dolgozik, ismeri a helyi viszonyokat. Egyre több turista a palotanegyedben, ahol hasonlóan a Belső-Ferencvároshoz fontos és sikeres városrehabilitációs tervek zajlottak és zajlanak napjainkban is.

Arra a kérdésre, hogy miért ült le az év végén a momentumos Soproni Tamással vitázni, a KDNP-s képviselő kifejtette, hogy azért vállalta fel a vitát, mert akkoriban a Momentumról, mint új politikai formációról nem sokat lehetett tudni, azon kívül, hogy a magyarság egyik nagy álmát, a budapesti olimpiát szétrombolták. Kíváncsi volt, van-e határozott jövőképük, de csalódnia kellett. A szokásos ellenzéki paneleken túl, nem kapott érdemi választ a felvetéseire.

A kormányfőjelöltek esetleges vitája kapcsán aláhúzta: „Amennyiben elhangzanának olyan új érvek, amelyeket eddig nem hallottunk, vagy létrejött volna egy olyan új politikai formáció, amelynek a véleményét nem ismernénk és számottevő társadalmi beágyazottsággal bírna, akkor ez megfontolandó ajánlat lenne. Ilyen azonban jelenleg nincs…”

A vádak, hogy a KDNP önálló támogatottsággal nem rendelkezik, Hollik szerint csak azt bizonyítják, mennyire hiányzik az ellenzék kreativitása. A szövetségi lét a KDNP számára nem szégyen, hanem büszkeség. Az ellenzéki lejáratás része csupán, hogy a kereszténydemokráciát valamilyen idejétmúlt dolognak állítják be – tette hozzá.

Az interjúban kitért a vasárnapi boltbezárás meghiúsult programjára. Szerinte meg fogják találni a megoldást arra, hogy a kiskereskedelemben dolgozóknak vasárnap ne kelljen dolgozniuk. A KDNP-nek tavaszra nem lesz külön programja, mivel szövetségben indul, és az elmúlt hét év tökéletesen megmutatta mi a politikájuk lényege: a magyarok véleményét kikérve, a keresztény értékek mentén politizálnak.

„A mostani választás tétje túlmutat egy szokásos, négyévenkénti voksolás tétjén. Éppen ezért mi úgy gondoljuk, hogy a létünk a tét. A hazánk, nemzeti identitásunk, az egész jövőnk . Ha egyszer elvész Magyarországon a magyar identitás, illetve Európában a keresztény európai gondolat, akkor megszűnünk mi is. Mi arra törekszünk, hogy a választáson egyértelmű üzenetet küldjünk: nem adjuk a hazánkat és a szabadságunkat, mert megküzdöttünk érte” – mondta Hollik István.

Forrás: hirado.hu / Magyar Hírlap