Az egész baloldal a Soros-terv mellé állt

A Fidesz szerint a Soros-terv végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat keddi szavazásán kiderült, hogy az egész baloldal a Soros-terv mellé állt, és a Jobbik helyzetét érdekesnek nevezte, mert a párt egyik nap tagadja a Soros-tervet, máskor azt mondja, hogy van ilyen.

Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke, országgyűlési képviselő a határozathozatal után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK, az LMP és az MSZP nem vett részt a szavazásban, három független képviselő pedig nemmel szavazott, vagyis az egész baloldal „egységesen és egyetemlegesen” a Soros-terv mellé állt. A Jobbik helyzetét érdekesnek nevezte, mert szerinte a párt egyik nap tagadja a Soros-tervet, máskor azt mondta, hogy van ilyen, és ma is ez történt. A szavazáson egyértelművé vált, kik azok, akik a Soros-tervet akarják végrehajtani, és kik azok, akik a magyar érdekek szolgálata, Magyarország szuverenitása, megvédése mellett, a Soros-terv ellen voksoltak – értékelt Németh Szilárd.

Név szerint kiemelte a három nemmel szavazó képviselőt, Fodor Gábort, a Liberálisoktól, valamint Szelényi Zsuzsannát, valamint Szabó Szabolcsot, aki Németh Szilárd szerint csepeli képviselőként is kiáll a betelepítések mellett. A határozati javaslatot több Fidesz-KDNP-s frakciótársával együtt jegyző politikus elmondta: a határozat elutasítja a Soros-terv legfontosabb két elemét, a kötelező, felső létszám és a időbeli korlát nélküli betelepítést, valamint azt az Európai Parlamenttől érkező szándékot, hogy gyorsítsák fel a betelepítési eljárásokat. Emellett – folytatta – felkérik a kormányt arra, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket tegyen a Soros-terv ellen.

Az Országgyűlés a magyar emberek érdeké hangoztatja

Hangsúlyozta: a határozati javaslatot nem csak azért nyújtották be, hogy kellő választ adjanak a brüsszeli bürokratáknak, a brüsszeli adminisztrációnak és az ottani Soros-által támogatott politikai köröknek, hanem azért is, mert a nemzeti konzultáción több mint 2,3 millió ember vett részt és 1,5 millió kérdőív feldolgozása után egyértelmű, hogy elsöprő többségben mondtak nemet az emberek a Soros-tervre. Itt volt ideje, hogy a magyar Országgyűlés a magyar emberek véleményét, érdekét, kérését is hangoztassa – nyomatékosított.

Elhangzott: az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy az Európai Unió egész adminisztrációja, bürokráciája, „karöltve a Soros által támogatott képviselőkkel”, vagyis a „Soros-frakcióval”, azon dolgozik, hogy Soros-tervet végre tudják hajtani. Emlékeztetett arra, hogy az ennek érdekében végzett jogszabályalkotási folyamat októberben kezdődött, amikor az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgársági jogi és igazságügyi (LIBE)bizottsága döntött a Soros-terv végrehajtásáról, majd egy hónap múlva az Európai Parlament is szavazott arról, hogy „egy az egyben” elfogadja ezt a javaslatot. Szerinte ebben a helyzetben egyre nagyobb nyomás érkezett Magyarországra, három kötelezettségszegési eljárás is elindult az ország ellen, és mindhárom egyértelműen kapcsolatba hozható a Soros-tervvel.

Nem kell problémákat importálni

Arra a kérdésre, hogy milyen lépéseket tehet a kormány januárban, Németh Szilárd azt mondta: a schengeni határokat meg kell védeni, a dublini rendszert nem lehet úgy módosítani, hogy az a nemzetállamok jogait csorbítsa, menekülteket pedig nem lehet összekeverni az illegális bevándorlókkal. Felhívta a figyelmet arra hogy EU-s adatok szerint 2016-ban a menekültek aránya 1,5 százalék volt, a gazdasági bevándorlóké pedig 98,5 százalék. Ha segíteni akarunk, akkor nem ide kell importálni a problémát, hanem helyben kell segíteni – mondta a fideszes képviselő, aki szerint menekültkérdés közösségi ügy, az illegális bevándorlás viszont tagállami.

Németh Szilárdot arról is kérdezték, hogy egyre több ellenzéki párt készül a fideszes politikusok elszámoltatására egy esetleges kormányváltás után, az LMP pedig már egy listát is bemutatott, hogy kit milyen bűncselekménnyel lehetne vádolni. A fideszes képviselő egyet értett azzal, hogy akik hatalomba akarnak kerülni, azok tiszta lapot szeretnének. Mi ugyanígy voltunk 2010-ben – tette hozzá a képviselő: Mint mondta: a Fidesznek ebben az ügyben semmi takargatnivalója nincs. Arra a kérdésre, hogy van-e olyan fideszes politikus akinek tartania kell azt elszámoltatástól, azt mondta: szerinte nincs és ő maga sem fél semmiféle elszámoltatástól.

Forrás: hirado.hu / MTI