A Soros-hálózat legalja is előbújt a mélyből: diákokkal végeztetnék el a piszkos munkát

A Magyar Idők információi szerint kormányellenes és CEU-párti tüntetést szervez péntekre a Független Diákparlament, amely a napilap szerint olyan támogatókat tudhat maga mögött, mint a napokkal ezelőtt a jogrend felrúgásával megnevezett Schilling Árpád színházi rendező. Az újság úgy tudja, az évekkel ezelőtt színre lépett, ámde azóta teszthalott balliberális Hallgatói Hálózat is újra aktivizálja magát, ezért az is elképzelhető, hogy a „Soros-hálózat” tanulók mögé bújva kezdi meg az őszi rendbontásokat.

Kormányellenes tüntetéssel kezdené a 2017/18-as tanévet a Független Diákparlament (FDP) – értesült a Magyar Idők.

Információik szerint a baloldali radikálisok befolyása alatt álló szervezet péntek délutánra hívta legmegbízhatóbb híveit Soros György magánegyeteme, a CEU elé, ahonnan a tüntetők az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé vonulnának.

Régi-új balliberális aktivizmus lepheti el az utcákat

Mint arról a napilap még beszámolt, a 2014-ben Bajnai Gordon bázisául szolgáló Millával, Együtt-tel és a Párbeszéddel összefonódott Hallgatói Hálózat (HaHa) is újra aktivizálja magát.

A HaHa felsőoktatási érdekképviseletből pillanatok alatt lépett elő politikai szereplővé az előző országgyűlési választások környékén.

Ott voltak a Fidesz Lendvay utcai székháza ellen intézett 2013-as és 2014-es támadás alkalmával, s megannyi demonstráción, híd- és campusfoglaláson, míg korábbi vezetőjük, Papp Réka Kinga Gyurcsány iránit szimpátiája miatt azóta a DK színeit is megjárta, és probált politizálni, igaz, vajmi kevés sikerrel.

Forrás: hirado.hu / Magyar Idők