A rászoruló gyerekek étkeztetésén egyedül a szocialisták spóroltak

A Fidesz-frakció szerint a rászoruló gyerekek étkeztetésén egyedül a szocialisták spóroltak, kormányzásuk alatt “eszükbe sem jutott” bővíteni a gyermekétkeztetést.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón arról beszélt, ezen a nyáron is milliárdokat spórolt a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetésén a kormány, mert 208 ezer gyermekből 80 ezer nem kapta meg az egyszeri napi meleg ételt.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a szocialisták kormányzásuk alatt több százezer rászoruló gyermeket hagytak ellátás nélkül és nem biztosítottak szünidei étkezést sem.

Felhívták a figyelmet: 2010 óta 27 milliárdról 79 milliárd forintra nőtt a gyermekétkeztetés támogatása. Már félmillió gyermek étkezik ingyen, és a rászoruló gyermekek szülei az őszi, a téli, a tavaszi és nyári szünetben is igényelhetik az ingyenes étkezést a helyi önkormányzatnál, a kormány teljes mértékben fizeti azt. A nyári gyermekétkeztetésben is annyi gyermek vett részt, ahány gyermeknek igényelte azt a szülő – közölték.

Forrás: hirado.hu / MTI