13 éve a baloldal megbocsáthatatlanul megsebezte a külhoni magyarságot

A 2004. december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a baloldal megbocsáthatatlanul megsebezte a külhoni magyarságot, és a Demokratikus Koalíció most újra ellenük indított gyűlöletkampányt – áll a Fidesz közleményében.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója a közleményében azt írta: Gyurcsány és a szocialisták gyűlöletkampánya magyart magyar ellen fordított, és emiatt a magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazás elbukott.

„Tizenhárom évvel a szégyen napja után elmondhatjuk, hogy a Fidesz–KDNP-kormánynak köszönhetően a magyar nemzet hitében és állampolgárainak számában is megerősödött. Egymillió külhoni magyar vált közjogilag ismét a magyar nemzet részévé, egymillióval többek vagyunk, egymillióval erősebbek vagyunk” – áll a dokumentumban.

A Fidesz szerint ugyanakkor a baloldalon azóta sem változott semmi: „Gyurcsányék újra a külhoni magyarok ellen indítottak gyűlöletkampányt, migránsok tömegeit akarják befogadni, de a magyarokra nemet mondanak.”

A kormánypárt értékelése szerint ráadásul a pénzért és a hatalomért mindenre képes Jobbik is elárulta a határon túli magyarokat: Vona Gábor ma már a baloldal kegyeit keresi, a Jobbik politikusai pedig a Kárpát-medencei magyarokat sértegetik.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szintén közleményben emlékezett meg a népszavazásról, amelyet a rendszerváltozás utáni magyar politika egyik legszomorúbb napjának nevez. Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke azt írta, még mindig az a Gyurcsány Ferenc lehet a baloldal vezetője, aki „rendre próbál rátenni egy lapáttal az akkori nemzetárulására, most épp a DK nevű káros formáció élén”.

Vona Gábor és néhány jobbikos frakciótársa pedig nem vett részt a hét évvel ezelőtti, nemzetegyesítő történelmi szavazáson – tette hozzá, hangsúlyozva: a kormánypártok ezzel szemben mindig is a határon túli magyarok mellé álltak, támogatják őket küzdelmeikben, boldogulásukban.

Forrás: hirado.hu / MTI